SİNOP / MERKEZ - Sinop Fen Lisesi

Sinop Fen Lisesi

OSMANİYE KÖYÜ ÇAMLI MEVKİİ NO 2 MERKEZ / SİNOP
Vizyon
*Öğrencilerimizin; bireysel yeteneklerini dikkate alarak öğrenmelerini, bilgili, becerili, özgüvenli olmalarını, *Problemlerin çözümünde bilimsel yöntemin kullanılma gerekliliğini kavramalarını, *Bilgi toplumunun gereksinimi olan araştırmacılar olarak yetişmelerini, *Çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışlar kazanmalarını, *Olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmelerini, *Çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanmalarını, *Liderlik özelliklerinin yanı sıra, işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın, bireyler olmalarını, sağlamaktır.
Misyon
Zekâ düzeyleri, fen ve matematik alanlarındaki yetenekleri yüksek olan öğrencileri; bilimsel ve teknolojik esaslara ve yeniliklere açık, çevre ve ülke ihtiyaçlarına uygun, metotlu çalışan, sürekli olarak gelişen ve yenilenen, en az bir yabancı dili çok iyi bilen, maddi ve manevi bakımdan donatılmış, yeni teknolojileri kullanan, yeni bilgiler üreten ve yeni projeler hazırlayan dünya ile yarışan bilim adamı ve akademisyen yetiştiren yüksek öğretim kurumlarına hazırlanan, etkili ve nitelikli, çağdaş, demokratik ve laik bireyler yetiştirmektir
Başarılar
OKULUMUZUN TÜBİTAK ORTA ÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ARASI PROJE YARIŞMALARINDA ÇOK SAYIDA BÖLGE BİRİNCİLİKLERİ VE TÜRKİYE İKİNCİLİKLERİ,ÜÇÜNCÜLÜKLERİ BULUNMAKTADIR.
Kütüphane Kitap Sayısı :1900
Yatakhane Koğuşu :2